Για την αποκατάσταση της αλήθειας και επειδή στον αγώνα κατά των ναρκωτικών δεν χωρούν ψέματα και ανακρίβειες -καθώς τα ίδια τα ναρκωτικάαπό τη φύση τουςαποτελούν το μεγαλύτερο ψέμα-προβαίνουμε στην παρακάτω ανακοίνωση.

Στη μεσημεριανή εκπομπή του CorfuChannelμε τον κύριο Ρίκο στις 26-6-2019, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, φιλοξενήθηκε ο κύριος Μιχαλαρέας, εκπροσωπώντας το πρόγραμμα «Διάπλους», συνοδευόμενος από τον κ.Πέρρο, Πρόεδρο του ΕΣΥΝ Κέρκυρας. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο κ. Μιχαλαρέας προέβη, άλλη μία φορά, σε διαστρέβλωση της αλήθειας: Ισχυρίστηκεότι το ποσό των 800.000 €, που έχει διατεθεί στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ για τις εξαρτήσεις,με απόφαση του Υπ. Υγείας, «προορίζεταιγια το ΚΕΘΕΑΗΠΕΙΡΟΣ», θέλοντας να υπονοήσει,σκόπιμα και δόλια,ότι τα χρήματα αυτά δεν θα αξιοποιηθούν για τις ανάγκες των Ιονίων. Η επικοινωνιακή στρατηγική του κ. Μιχαλαρέα, γνωστή εδώ και πολλούς μήνες, δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια,αλλά αποσκοπεί στο να παραπλανήσει την κοινή γνώμη της Κέρκυρας, επισείοντάς της τον ανύπαρκτο κίνδυνο της απώλειας κοινοτικών πόρων προς όφελος τρίτων. 

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες και τα ΜΜΕ της Κέρκυρας, τα οποία προσπαθεί να χειραγωγήσει με ψεύδη και να στρέψει εναντίον του ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), ο κ. Μιχαλαρέας, ότι η πραγματικότητα έχει ως εξής: Πράγματι το παραπάνω ποσό με απόφαση του Υπουργείου Υγείας (Α4γ/Γπ/ 61258/8-8-19 Υ.Α.) διατέθηκε στην  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την κάλυψη των αναγκών της σε θέματα πρόληψης και θεραπείας των εξαρτήσεων, βάσει τουπανελλαδικού στρατηγικού σχεδιασμού που ανακοίνωσε το Υπουργείο. Πιο συγκεκριμένα, και με βάση τον σχεδιασμό αυτόν, στα Ιόνια προβλέπεται να δημιουργηθούν από εγκεκριμένους φορείς (ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ) οι ακόλουθες νέες μονάδες:

Πολυδύναμο Κέντρο στην Κέρκυρα για διαφορετικές μορφές εξάρτησης, το οποίο θα υλοποιηθεί από το ΚΕΘΕΑ (255.200€).
Κινητή Μονάδα στη Κεφαλονιά, η οποία θα καλύπτει ανάγκες ενημέρωσης, πρωτοβάθμιας υποστήριξης και παραπομπής σε όλο το νησί, από το ΚΕΘΕΑ  (266.000€).
Πρόγραμμα Πρόληψης, σε σύμπραξη με τα κατά τόπους υφιστάμενα Κέντρα Πρόληψης των Ιόνιων νησιών, το οποίο θα υλοποιηθεί από τον ΟΚΑΝΑ (300.000€).

Αυτό που αποφεύγει συστηματικά να αναφέρει ο κ. Μιχαλαρέαςδημοσίως είναι ότι, ενώ το ποσό αυτό είναι διαθέσιμο ήδη από τις 8/8/2017, εξαιτίας των δικών του μεθοδεύσεων παραμένει αδιάθετο επί σχεδόν 2 χρόνια τώρα, καθιστώντας την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων τη μόνη σε όλη τη χώρα που δεν έχει προκηρύξει τα προγράμματα, τη στιγμή που σε άλλες περιοχές της Ελλάδας οι νέες μονάδες για τις εξαρτήσεις μέσω του ΕΣΠΑ ήδη στελεχώνονται.
Για να ευοδωθεί η στρατηγική του,ο κ. Μιχαλαρέααποσιωπά το γεγονός ότι η εμπλοκή του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ αφορά την επιστημονική εποπτεία των νέων μονάδων, το οποίο, άλλωστε γνωρίζει τις τοπικές ανάγκες γιατί προσφέρει ήδηυπηρεσίες στην Κέρκυρα. Άλλωστε, το ΚΕΘΕΑ αξιοποιεί σε όλη την Ελλάδα τα έμπειρα, υφιστάμενα προγράμματα του δικτύου υπηρεσιών του για την ανάπτυξη και στήριξη νέων μονάδων στις όμορες περιοχές τους.

Γιατί ο κ. Μιχαλαρέας ακολουθεί αυτή τη στρατηγική, που καταφανώς ζημιώνει αυτή τη στιγμή την Κέρκυρα και τα Ιόνια, καθυστερώντας την ανάπτυξη αναγκαίων υπηρεσιών, το αποκάλυψε ο ίδιος στην παραπάνω εκπομπή: Κάνει ενέργειες προς το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να τροποποιηθεί η υπουργική απόφαση, και να αποδοθούν  τα χρήματα αυτά στο Πρόγραμμα «Διάπλους», δηλαδή στο δικό του πρόγραμμα!

Είναι εξοργιστικό και συνάμα λυπηρό άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι «δίνουν μάχη κατά των εξαρτήσεων» -η οποία, όπως γνωρίζουμε καλά όλοι οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ κερδίζεται μόνο με «καθαρές» αξίες- να προβαίνουν σε τέτοια ψεύδη και τακτικές, προφασιζόμενοι την υπεράσπιση των τοπικών συμφερόντων, τη στιγμή που αυτό που πραγματικά τους ενδιαφέρει είναι το ίδιον όφελος.

Ως Σύλλογος, Γονέων και Εθελοντών Κέρκυρας έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι στον αγώνα κατά των ναρκωτικών και των κάθε λογής εξαρτήσεων δεν περισσεύει κανείς. Αντίθετα  πιστεύουμε πως η συστράτευσηόλων τωνδυνάμεων και φορέων είναι αναγκαίαγια την  αντιμετώπιση των εξαρτήσεων. Προφανέστατα ο κ. Μιχαλαρέας έχει άλλη άποψη.

Σύλλογος Γονέων, Φίλων και Εθελοντών ΚΕΘΕΑ Κέρκυρας.