Πέθανε ο σπουδαίος Αργεντινός κομίστας Mordillo (φωτογραφίες)
Σκιτσογράφος και κομίστας με διεθνή αναγνώριση, ο Mordillo, άφησε την τελευταία του πνοή στη Μαγιόρκα σε ηλικία 86 ετών. Ο…

Οι φιγούρες του έγιναν εξαιρετικά δημοφιλείς στις δεκαετίες του 70 και του 80 και τα αναγνωρίσιμα από όλους σχέδιά του άρχισαν να δημοσιεύονται από το 1966, στο στο περιοδικό «Paris Match» και αργότερα στο Stern.

O Mordillo δε χρησιμοποίησε ποτέ λέξεις στα σκίτσα του, παρά εικόνες και χρώμα. Μικροσκοπικοί άνθρωποι, οι χαρακτηριστικές καμηλοπαρδάλεις του, ποδοσφαιριστές, φιγούρες γεμάτες χρώμα έδιναν ανάγλυφα το μήνυμα και το σχόλιο που ήθελε να μεταδώσει. Κατάφερε να ολοκληρώσει πάνω από 2.000 σχέδια χωρίς λόγια, δημιουργώντας κατά μέσο όρο 60 ετησίως.

Ο Mordillο κατάφερε με την κοινή γλώσσα που δημιούργησε μέσα από το σχέδιό του να έχει εκατομμύρια θαυμαστές

Καλλιτέχνης χαμηλών τόνων έκανε στη ζωή του μόνο τρεις εκθέσεις. Στο Παρίσι στα τέλη της δεκαετίας του ’60, μία στη Βαρκελώνη και η τελευταία στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα το Νοέμβριο του 1989, όπου τα έσοδα διατέθηκαν για θεραπεία παιδιών με αυτισμό.

Ο Mordillo κατάφερε με την κοινή γλώσσα που δημιούργησε μέσα από το σχέδιό του να έχει εκατομμύρια θαυμαστές, ενώ τα βιβλία του έχουν κάνει χιλιάδες εκδόσεις παγκοσμίως.

Πηγή: www.thetoc.gr