Αναλυτής: Ο Πούτιν ψάχνει τον διάδοχό του στο Κρεμλίνο –Πατριώτη, ηλικίας 40-50, που να ορθώνει ανάστημα στη Δύση

«Ζητείται πατριώτης 40-50 ετών, σύγχρονος, δυναμικός, με εμπειρία κρατικής διαχείρισης, που να μπορεί να ορθώσει ανάστημα στη Δύση για να διαδεχθεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην εξουσία».

Όχι, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου δεν έβαλε ακόμη… αγγελία στα ρωσικά ΜΜΕ, αλλά σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VICIOM) Βαλέρι Φιόντοτροφ, ο Πούτιν έχει ήδη αρχίσει να αναζητεί τον άνθρωπο που θα τον διαδεχθεί στην εξουσία και θα μπορέσει « να συνεχίσει το έργο του», έστω κι αν είχε διαμηνύσει «αστειευόμενος» τον περασμένο Νοέμβριο ότι δεν σκοπεύει να πάει πουθενά.

«Νομίζω ότι ήδη από τώρα αναζητεί μεταξύ των πολιτικών της νέας γενιάς τον άνθρωπό που θα μπορέσει να συνεχίσει το έργο του. 

Μπορεί να είναι ένας άνθρωπός ηλικίας 40-50 ετών, σύγχρονος, δυναμικός, με εμπειρία κρατικής διαχείρισης. 

Όμως το κύριο είναι να είναι άνθρωπος με ισχυρό χαρακτήρα και οπωσδήποτε πατριώτης, ο οποίος ποτέ δεν θα θυσιάσει την αυτοτέλεια της Ρωσίας, την κυριαρχία της και το στάτους της μεγάλης δύναμης με αντάλλαγμα κάποια ‘μπισκοτάκια’ από την πέραν του ωκεανού όχθη», δηλώνει ο Φιόντοροφ στην συνέντευξη του στην εφημερίδα Rossiiskaya Gazeta.

Ο Πούτιν θέλει να έχει έτοιμο τον διάδοχο πριν λήξει η θητεία του
Ο Φιόντοροφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν θα αλλάξει το Σύνταγμα για να το «φέρει στα μέτρα του» και επεσήμανε ότι το 2003 ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε πει ότι προτίθεται πριν λήξει η θητεία του να ετοιμάσει τον διάδοχο του και να τον παρουσιάσει στην χώρα. 

Ο διευθυντής του κέντρου VICIOM εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάδοχος του Ρώσου προέδρου «θα είναι σε θέση όχι μόνο να αναλάβει την διαχείριση της χώρας και να εκπροσωπεί επάξια την Ρωσία, αλλά και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της στην «συγχορδία των μεγάλων δυνάμεων» . 

Κατά την άποψη του Φιόντοροφ ο νέος πρόεδρος θα είναι αρκετά υπεύθυνος για να προστατεύσει τον ρωσικό λαό «από τους κινδύνους ενός νέου μεγάλου πολέμου, στον οποίο μπορεί να καταλήξει η σημερινή παγκόσμια αστάθεια».