Άρτα: Ο Διεθνής Αρτινός τενόρος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ στο AULD LANG SYNE της Κίνας

Άρτα: Ο Διεθνής Αρτινός τενόρος ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ στο AULD LANG SYNE της Κίνας

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ!

Ο διεθνής Έλληνας τενόρος -και όχι μόνον- Ευάγγελος Γιαμούρης επιλέχθηκε απο την Επιτροπή διοργάνωσης να τραγουδήσει το τραγούδι για την φιλία των λαών Auld Lang Syne, μαζί με άλλους τρεις τενόρους και μια σοπράνο οι καλύτεροι στις χώρες τους, στο παγκόσμιο φεστιβάλ που διοργανώθηκε στην Κίνα, με την γενική ονομασία «Εορτασμός της Νεολαίας, Όνειρο της Ασίας», το Καρναβάλι του Ασιατικής Πολιτισμού.
Είναι η κορυφαία διοργάνωση στον πλανήτη, στην οποία την χώρα μας εκπροσώπησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, στην οποία εκτός των άλλων εμφανίστηκε και ο επίσης διεθνής τραγουδιστής Andrea Bocelli και ο εθνικός σταρ της Κίνας Jackie Chan.
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΜΟΥΡΗΣ. Ένα αρτινόπουλο, που έκανε τα πρώτα μουσικά του βήματα στην Φιλαρμονική του ΣΚΟΥΦΑ, ακολούθως σπόυδασε μουσική στο Ωδείο Αθηνών, για ν’ ανοίξει έτσι ο δρόμος για την Αμερική, όπου ήρθε η ολοκλήρωση του ονείρου.
Μόνο η «Γ», τον έχει παρουσιάσει στον τόπο που γεννήθηκε. Μάταια όμως… Δεν συγκινήθηκε κανένας εκ των ταγών της πόλης και της περιοχής, να μπει στον  κόπο, να τον καλέσει σε μια εκδήλωση, να μάθουν και οι συμπολίτες του, την πορεία προόδου που έχει χαράξει…
Για να έρθει η τελευταία κορυφαία στιγμή στην πορεία του, που ήταν η πρόσκληση στο «Auld Lang Syne», το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στον πλανήτη. Ο ίδιος θα πει στην «Γ»…
«Θέλω να μοιραστώ λοιπόν το ιστορικό στο πως βρέθηκα σε αυτήν την υπέροχη διοργάνωση που έγινε στο Πεκίνο της Κίνας. Οι περισσότεροι άνθρωποι σε πολλά μέρη του κόσμου γνωρίζουν την καριέρα μου και την θαυμάζουν. 
Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευλογημένος γι’ αυτό», λέει ο διεθνή τενόρος, δείχνοντας πόσο εντυπωσιασμένος και ενθουσιασμένος είναι απ’ αυτή την εξέλιξη.
-Με λίγα λόγια, τι χαρακτήρισε την συμμετοχή σου, στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ της Κίνας;
Στην διοργάνωση αυτή συμμετείχαν 47 χώρες από όλη την Ασία και κάποιες χώρες εκτός Ασίας. Και όλα ήταν μαγικά… Στην φαντασμαγορική έναρξη δήλωσαν παρουσία όλες οι χώρες… Φανταστείτε  παρέλασαν όπως στους ολυμπιακούς αγώνες. 
Ορισμένες  απ’ αυτές τις χώρες επιλέχτηκαν να παρουσιάσουν και μια παράσταση πολύ εντυπωσιακή, άρτια τεχνικά εκτελεσμένη όπως άρμοζε άλλωστε και στο επίπεδο της διοργάνωσης η οποία παρουσίαζε την κουλτούρα της κάθε χώρας.
Μέσα σε όλες αυτές τις παραστάσεις υπήρχαν εμφανίσεις Guest’s όπως αυτήν του Αντρέα Μποτσέλι,  Τσάκι Τσαν και η δική μου συμμετοχή, δηλαδή τέσσερις τενόροι και μία σοπράνο απο διαφορετικά μέρη του κόσμου οι καλύτεροι στις πατρίδες τους… Να θυμίσω Evangelos Giamouris (Greece) , Shi Yijie (China), Sandeep Gurrapadi (India), Aon Maarof (Syria), Josefina Brivio (Peru). 
Τραγουδήσαμε Auld Lang Syne, ενα παλιό υπέροχο σκωτσέζικο τραγούδι που μιλάει για τις παλιές φιλίες, που εννοεί επίσης και την φιλία μεταξύ των λαών
-Πως έφτασε σε σένα η πρόταση;
Η πρόταση μου έγινε από την πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα μετά από απόφαση της οργανωτικής επιτροπής της Κίνας, η οποία οδηγήθηκε στην επιλογή αυτή μετά απο μελέτη όλον των δεδομένων της καριέρας μου και των ικανοτήτων μου. 
Ήθελαν να είμαι ένας από τους καλύτερους τενόρους του κόσμου που θα συμμετέχει σε αυτό το τραγούδι, σε αυτή τη διοργάνωση. Οι συνεργάτες μου είδαν όλα τα δεδομένα και αποφασίσαμε να συμμετάσχω σε αυτή την υπέροχη διοργάνωση με το όνομά Asian Culture Carnival 
Φτάνοντας λοιπόν στο Πεκίνο με υποδέχτηκαν με πολύ αγάπη και θαυμασμό και ιδιαίτερη φιλιά. 
Επειδή οι κινέζοι δεν αστειεύονται ούτε χάνουν τον χρόνου τους 
το πρώτο πράγμα που συνέβη ήταν να αφήσω τις αποσκευές μου στο ξενοδοχείο όπου θα διέμενα και αμέσως η σύνοδος μου με οδήγησε στην κρατική τηλεόραση της Κίνας όπου είναι και τα στούντιο ηχογράφησης, για να ηχογραφήσω…

-Πως τα κατάφερες, κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες;
Πολύ δύσκολο μετά από ένα τόσο μεγάλο ταξίδι.. Παρά ταύτα, ως επαγγελματίας πρέπει να τραγουδήσω άψογα με τις οποιοσδήποτε συνθήκες, πράγμα που έγινε και οι διοργανωτές έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της ηχογράφησης.
Την επόμενη μέρα μεταφέρθηκαμε για πρώτη φορά στο ολυμπιακό στάδιο του Πεκίνου εκεί ένιωσα το πόσο μεγάλο, ποσό σπουδαίο, πόσο εντυπωσιακό πόσο άψογα φτιαγμένο ήταν αυτό που θα επακολουθούσε…  Είδα πρωτίστως χιλιάδες παιδιά παρατεταγμένα μπροστά από τη σκηνή που θα συμμετείχαν σε αυτή τη διοργάνωση.
Ξεκινήσε η διαδικασία της πρόβας της κάθε παράστασης που θα παρουσιαζόταν. Ήταν κάτι το  εντυπωσιακό! 
Όμορφα συναισθήματα και ακολούθησαν συζητήσεις με τους διοργανωτές, με τους παραγωγούς με τους άλλους καλλιτέχνες…  Όμορφα πέρναγε η ώρα χωρίς να το καταλάβω…  Κάποια στιγμή ήρθε και η δική μας σειρά και ανεβήκαμε για πρώτη φορά στη σκηνή… Εντυπωσιακό… Δεν έχω ξαναδεί πιο μεγάλη σκηνή στη ζωή μου φανταστείτε ένα ολόκληρο στάδιο να είναι  η σκηνή πίσω από μας που θα τραγουδούσαμε. 
Δεν μπορούσα να μετρήσω πόσοι  χορευτές από όλη την Ασία ήταν μπροστά μας επίσης… Όλο αυτό λοιπόν καθημερινά επαναλαμβάνονταν και με τα φώτα και με όλες τις συμμετοχές από όλες τις χώρες,  όπως θα ήταν την βραδιά που θα ηταν η επίσημη παράσταση…
Συνεντεύξεις πολλές γινόταν κατά τη διάρκεια των προβών και φωτογραφίσεις οι οποίες μεταδιδόταν στα ΜΜΕ της Κίνας και σε όλες τις χώρες της Ασίας. Κατά τη διάρκεια που περιμέναμε όλη μέρα σχεδόν συναντούσα καλλιτέχνες εκπροσώπους χωρών και  δημοσιογράφους … Τι να σας πω, ανάμεικτα συναισθήματα αγάπης φιλίας θαυμασμού. 
Τελειώνε η ημέρα και ένιωθα μία ευφορία ψυχής και ικανοποίηση  που όλοι θαύμαζαν το αποτέλεσμα όλων των κόπων μας…
-Και η συνέχεια;
Δύο μέρες πριν έγινε μία υπέροχη πρόβα απολαυστική με το μισό στάδιο γεμάτο όλοι κρατούσαν ένα ειδικό φως στα χέρια τους που έκανε το στάδιο να φωτίζει στις κερκίδες, με επίσημους όπως θα ήταν τη βραδιά της παράστασης υπέροχη εμπειρία. Εν τέλει έφτασε η ημέρα της παράστασης. Υπέροχα συναισθήματα ενθουσιασμός παντού… Χιλιάδες κόσμος να μπαινοβγαίνει πάνω κάτω στη σκηνή. 
Φτάνει και η δική μας στιγμή είμαστε πίσω στα παρασκήνια και ετοιμαζόμαστε. Πάλι μας μιλούσαν όλοι, μας χαιρετούσαν, εννοώ τα προηγούμενα γκρουπ που εμφανιζόταν που ήταν απίστευτα πολλά άτομα πάνω σε αυτή την τεράστια σκηνή φαντασμαγορικό. 
Έρχεται η στιγμή να βγούμε στη σκηνή και οι παρουσιαστές μας ανακοινώνουν… Ένιωσα ιδιαίτερα περήφανος που εκπροσωπούσα την Ελλάδα πρωτίστως και δεύτερον ηθική ικανοποίηση για την δική μου πορεία. Υπέροχα συναίσθημα την ώρα που τραγουδούσα με τόσο πολύ κόσμο τριγύρω στις κερκίδες.
Αναδείχτηκε η αγάπη και η φιλία..  Αυτά ακριβώς που εννοούσε το τραγούδι… Τα πιό καλά συναισθήματα ξεχύθηκαν από την ψυχή μου και ένιωσα ότι κανείς δεν έχει να χωρίσει τίποτα με κανέναν και όλοι άνθρωποι και όλες οι χώρες μπορούν να ζουν αρμονικά μεταξύ τους με αγάπη και κατανόηση. 
Τελείωσε η βραδιά με απόλυτη ικανοποίηση και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος και περήφανος που εκπροσώπησα την υπέροχη πατρίδα μας την Ελλάδα.
-Η συνέχεια εξ όσων γνωρίζω, εξελίχτηκε στην Αθήνα;
Ερχόμενος πίσω στην Αθήνα και ικανοποιημένος από όλη αυτή την διοργάνωση όπως προείπα με κάλεσε η πρεσβεία της Κίνας στην Αθήνα να τους τιμήσω με την παρουσία μου, σε μια ακόμη εκδήλωση. Εκεί μου μετέφεραν και τα συγχαρητήρια της οργανωτικής επιτροπής και της Κυβέρνησης της Κίνας….

Πηγή: gnomiartas.gr

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα