Ήπειρος: Απατεώνες μαζεύουν χρήματα δήθεν για να βοηθήσουν τους χρήστες ουσιών

Ήπειρος: Απατεώνες μαζεύουν χρήματα δήθεν για να βοηθήσουν τους χρήστες ουσιών

Σε ανακοίνωση προχώρησε  το  « ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ » με αφορμή καταγγελίες πολιτών, για την ύπαρξη ατόμων, που χρησιμοποιώντας το όνομα του ΚΕΘΕΑ και των Θεραπευτικών Κοινοτήτων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος. 


Τα μέλη και  το προσωπικό του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ενημερώνουν για την ύπαρξη ατόμων, που κμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του κοινού για το θέμα των εξαρτήσεων, αποκομίζουν χρήματα για προσωπικό όφελος. 

Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν τα άτομα αυτά, προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα, ποικίλουν. 

Ενδεικτικά μπορούμε να αναφέρουμε τους εξής: 
1) Ή δήθεν οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων, με κόψιμο αποδείξεων, χωρίς διάτρηση, που φέρουν πλαστές σφραγίδες και ψεύτικο αριθμό φορολογικού μητρώου.
2) Ή πώληση περιοδικών αγνώστου προέλευσης με θέμα τα ναρκωτικά ή άλλων αντικειμένων σε εκκλησίες, στο δρόμο, σε υπηρεσίες, καταστήματα ή σπίτια ή η δωρεά κοσμημάτων από χρυσοχοεία της πόλης για εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ. 
3) Η επαιτεία προκειμένου να εξασφαλιστεί η μετάβαση σε κάποια Θεραπευτική Κοινότητα, μετάβαση που στην πραγματικότητα είναι δωρεάν. 

Το ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ενημερώνει ότι κανένα από τα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ δεν καταφεύγει σε τέτοιες μεθόδους ανεύρεσης χρημάτων και παρέχει όλες τις υπηρεσίες του δωρεάν. 

Για το λόγο αυτό για ακόμα μία φορά εφιστά την προσοχή του κοινού, προκειμένου να μην πέφτει θύμα απάτης και εκμετάλλευσης. 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα