Ο χάρτης της αποχής των εκλογών – Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά

Ο χάρτης της αποχής των εκλογών - Οι περιοχές με τα μεγαλύτερα ποσοστά
Σε ποσοστό 42,08% κυμαίνεται το ύψος της αποχής στις Εθνικές εκλογές της Κυριακής με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να είναι…

   

Όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών, το υψηλότερο ποσοστό αποχής καταγράφει ο νομός Φλώρινας, όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 62,78%. Αντίστοιχα υψηλά τα ποσοστά της αποχής και στην Κεφαλονιά όπου οι ψηφοφόροι που δεν συναντήθηκαν στην κάλπη φτάνουν το 58,96%, ενώ στις πρώτες θέσεις της αποχής συναντάμε και την Λακωνία με ποσοστό 56,37%. Υψηλή αποχή και στην Ευρυτανία όπου το ποσοστό που καταγράφηκε είναι 55,34%.   

Αντίθετα, ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά συμμετοχής καταγράφονται, στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, όπου το ποσοστό της αποχής περιορίζεται στο 32,23%. Ιδιαίτερα χαμηλή αποχή και στην Αττική, με τις πρωταθλήτριες της συμμετοχής να είναι η Ανατολική Αττική με ποσοστό 33,49% και στον Β1 Βόρειο Τομέα των Αθηνών με 33,28%. Τέλος, σε χαμηλά επίπεδα και η αποχή, σε σχέση με την επικράτεια, και στη Β’ Θεσσαλονίκης όπου το ποσοστό ανέρχεται στο 35,57%. 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα