Μία συγκινητική εκδήλωση για τέσσερις παλιές δόξες του ΠΑΣ

Σε μία εκδήλωση συγκινησιακά φορτισμένη ο Δήμος Ιωαννιτών τίμησε τέσσερις παλαίμαχους του ΠΑΣ Γιάννινα, τέσσερις ποδοσφαιριστές που λατρεύτηκαν καθώς ταυτίστηκαν με την λαμπρή πορεία του «Άγιαξ της Ηπείρου».

Με ένα θερμό χειροκρότημα έγινε η υποδοχή του Χοσέ Παστερνάκη, του Γιώργου Σιόντη και του Κώστα Οικονομίδη, ενώ δεν παρέστη λόγω κωλύματος ο Τάκης Γραμμενιάτης.

«Καλωσορίζω τους παλιούς παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα, της θρυλικής ομάδας της δεκαετίας του 1970, τότε που η ομάδα έκανε ένα μεγάλο άλμα και άφησε το στίγμα της στην Ελλάδα» ανέφερε ο Δήμαρχος καλωσορίζοντας τους παλιούς ποδοσφαιριστές και άλλους παράγοντες του ΠΑΣ που ταυτίστηκαν με την θρυλική περίοδο της Γιαννιώτικης ομάδας.

«Τους ευχαριστούμε για την προσφορά τους. Είναι στοιχειώδη υποχρέωση του Δήμου να ανταποδίδει το ελάχιστο σε όσους τίμησαν την πόλη», υπογράμμισε ο Δήμαρχος.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Τσόλης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία των σπουδαίων ποδοσφαιριστών.
«Κάποιοι από αυτούς πρωταγωνίστησαν στην Ήπειρο σε μία πολύ δύσκολη εποχή. Ήταν το αποκούμπι μας μέσω της θρυλικής ομάδας, του Άγιαξ της Ηπείρου. Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρίσκονται εδώ και θα τους θυμόμαστε για πάντα», σημείωσε ο κ. Τσόλης.

Στους παλαιμάχους απονεμήθηκε το μετάλλιο της πόλης των Ιωαννίνων.

Εκ μέρους του Τάκη Γραμμενιάτη το μετάλλιο παρέλαβε ο Αιμίλιος Νέος, γραμματέας του Συλλόγου Βετεράνων του ΠΑΣ Γιάννινα.

«Είναι μεγάλη η τιμή που μας γίνεται. Προσφέραμε κάτι πρωτόγνωρο για την εποχή εκείνη. Είχαμε φτιάξει μια φοβερή ομάδα. Είναι μεγάλη υπόθεση να μην ξεχνάμε την ιστορία μας. Θέλω να συγχαρώ την Δημοτική Αρχή και εύχομαι να συνεχίσει να τιμά ανθρώπους που πρόσφεραν στην πόλη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Σιόντης ξεδιπλώνοντας αναμνήσεις από την εποχή του Άγιαξ.

Ο Χοσέ Παστερνάκης εξέφρασε την συγκίνησή του για την επιστροφή στα Γιάννενα σημειώνοντας ότι πάντα παρακολουθεί τον ΠΑΣ και την πορεία.

Εξέφρασε την έκπληξή του από τις αλλαγές στην πόλη λέγοντας με συγκίνηση «δεν θέλω να φύγω».

Ο Κώστας Οικονομίδης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία της βράβευσης. «Κρατήσαμε τον ΠΑΣ εμείς οι Γιαννιώτες και με την προσθήκη των ξένων ανεβάσαμε την ομάδα στην Α΄Εθνική. Κι αυτό έγινε γιατί λειτουργήσαμε ως φίλοι» είπε ο κ. Οικονομίδης συμπληρώνοντας ότι την ιστορία του συνεχίζουν σήμερα τα εγγόνια του καθώς και τα δύο παίζουν ποδόσφαιρο.

Ο γραμματέας των βετεράνων Αιμίλιος Νέος ο οποίος παρέλαβε το μετάλλιο του Τάκη Γραμμενιάτη, σημείωσε ότι η εκδήλωση είναι ιδιαίτερη τιμητική για τον ΠΑΣ και ευχαρίστησε τον Δήμο για την πρωτοβουλία.

Τέλος ο Γιώργος Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε στον ιστορικό Άγιαξ και στους ανθρώπους που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή για την πόλη.

 


Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα