“Απαράδεκτη ασέβεια της δημοτικής αρχής, προς το ηρωικό έπος του ’40”

“Απαράδεκτη ασέβεια προς το ηρωικό έπος του ‘40 αποτελεί η είδηση ότι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων πιέζει τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στη φιλαρμονική την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου χωρίς να έχουν συνάψει συμβάσεις με το Πνευματικό Κέντρο, δηλαδή απλήρωτοι και ανασφάλιστοι!

Η ντροπιαστική αυτή συμπεριφορά της διοίκησης την ημέρα του εορτασμού του ηρωικού έπους, έρχεται να προστεθεί στις απολύσεις 9 συμβασιούχων της φιλαρμονικής, στη μείωση των ωρών πρόβας, στις απολύσεις 5 συμβασιούχων του Ωδείου και της Σχολής Χορού και στο κλείσιμο 3 ΚΔΑΠ ! 

Η αποστολή πρόσκλησης για τον φετινό εορτασμό στην οποία αναγράφεται η παρουσία της Φιλαρμονικής, τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή γνωρίζει ότι οι μουσικοί δεν θα έχουν συνάψει συμβάσεις γιατί ο διαγωνισμός είναι ακόμα “στον άερα” είναι χοντροειδής εκβιασμός στους συμβασιούχους που έχουν υποβάλει αιτήσεις για πρόσληψη.

Είναι όμως και προσπάθεια επίδειξης ισχύος στην οποία οι συμβασιούχοι καλούνται να δείξουν υποταγή και να προσέλθουν για εργασία χωρίς τους 9 απολυμένους συναδέλφους τους χωρίς μισθό και χωρίς ασφάλιση. Κι όλα αυτά στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Οι δηλώσεις της προέδρου ότι “το Πνευματικό Κέντρο είναι μεν κοινωφελής αλλά είναι και επιχείρηση” αποδεικνύονται τουλάχιστον άστοχες. Πράγματι το Πνευματικό Κέντρο λειτουργεί σαν μια από τις χειρότερες επιχειρήσεις της πόλης, αλλά μετά και τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύεται ότι αδυνατεί να επιτελέσει τους κοινωφελείς σκοπούς για τους οποίους συστάθηκε.

Αυτού του είδους η διοίκηση διαπερνά όμως όλες τις δομές του Δήμου : τα βρώμικα σχολεία με τις απολυμένες καθαρίστριες, τους εγκαταλελειμμένους κοινόχρηστους χώρους, τα πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη για να πληρωθούν οι επιχειρηματίες της διαχείρισης απορριμμάτων.

Ο λαός της πόλης θα πληρώνει την επιλογή του να εκλέξει το σημερινό Δήμαρχο κάθε μέρα αυτής της θητείας , τόσο δηλαδή τις καθημερινές  όσο και τις γιορτές. Δεν μας αξίζει κάτι τέτοιο.

Καλούμε τους Γιαννιώτες να οργανώσουν την πάλη τους και να απαιτήσουν αναβαθμισμένες υπηρεσίες πολιτισμού. Αυτό είναι το προαπαιτούμενο για τη σύγχρονη «πόλη των τεχνών και των γραμμάτων» και όχι ο εργασιακός μεσαίωνας που θέλουν να παρουσιάσουν ως κανονικότητα.”

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
LinkedIn

Πρόσφατα

Στείλτε μας μήνυμα

EnglishGreek